От понеделник, 4 май, започва пореден ремонт по автомагистрала Хемус, съобщи

...
От понеделник, 4 май, започва пореден ремонт по автомагистрала Хемус, съобщи
Коментари Харесай

АПИ предупреди за ремонтни тапи по "Хемус" до септември

От понеделник, 4 май, стартира следващ ремонт по автомагистрала " Хемус ", заяви Агенция " Пътна инфраструктура ". По тази причина ще бъде затворено платното за Варна на стоманения виадукт при 35-ти км на Автомагистрала “Хемус ”. Трафикът ще се реализира в двете посоки в платното за София, като ще има една лента за Варна и две за столицата.

Спирането на придвижването е за ремонт на оборудването, което не е обновявано от построяването му през 80-те години на предишния век. Ремонтът е поверен на държавното дружество “Автомагистрали ” ЕАД. " То ще работи мобилизирано, с цел да може строителните действия да приключат доникъде на септември ", твърдят от АПИ.  Не се показва дали държавната компания ще употребява съконтрактори и подизпълнители.

 

Строителните работи  включват нови хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничаващи системи и маркировка. Предвидена е замяна на дилатационни фуги, лагери, увеличаване на връзките на стоманената структура, антикорозионна отбрана на оборудването и други

На   " Хемус " не престават и ремонтите на виадукта при 19-ия км край с. Потоп и на тръбата на тунел “Витиня ” към София.

 

Агенция “Пътна инфраструктура ” моли водачите да карат рационално, със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания и да съблюдават прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването. Ремонтите са наложителни, акцентират от организацията. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР